YENİ ÜYELERE ÖZEL 10%İNDİRİM PASAHAN10
TÜM ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO
YENİ ÜYELERE ÖZEL 10%İNDİRİM PASAHAN10
Gömlek: Klasik giyimin Vazgeçilmezi ve En Güçlü Tamamlayıcısı

Gömlek: Klasik giyimin Vazgeçilmezi ve En Güçlü Tamamlayıcısı

Gömlekler, erkek giyiminde en çok tercih edilen önemli parçalardan biridir. Her duruma ve kombine uyum sağlayabilirler. Yani zamansız gömlek modası ile ilerlemenize olanak tanıyabilirler. Aynı zamanda fiziksel görünümünüzü çerçevelemede ve fiziksel rahatınıza katkıda bulunmada önemli bir rol oynamaktadırlar. 

Erkek gömlek modelleri birçok stil ve renktedir. Yani her erkek gömlek seçimini kendi tarzına göre yapmalıdır. O halde gelin, Paşahan gömlek modellerine ve kombin önerilerine yakından bakalım!

Gömlek Modelleri ve Kombin Önerileri

Klasik giyimin vazgeçilmezi ve en güçlü tamamlayıcısı olan gömlekler, her kombinin mükemmel gözükmesini sağlayabilir. Gardırobunuzda sınırsız alanınız olmadığı sürece gömlek seçiminde bilinçli hareket etmelisiniz. 

Kötü seçim yaparsanız gardırobunuzu giymediğiniz parçalarla doldurabilirsiniz. Dolayısıyla gömlek seçiminde dikkat edilmesi gereken faktörleri iyi bilmelisiniz. İşte, her erkeğin gardırobunda bulunması gereken gömlek modelleri. 

Beyaz gömlek

Beyaz gömlek her erkeğin gardırobunda bulunması gereken eşsiz parçalardan biridir. Her renkle uyum sağlayabilir. Aynı zamanda her durumda giyilmeye uygundur. Toplantı, davet, düğün, etkinlik veya arkadaş buluşmalarında kombininize renk katar. Beyaz gömleği koyu renk bir ceket ve pantolon ile kombinleyebilirsiniz. Ancak beyaz gömlekler kolayca lekelenebiliyor. Bunun için birden fazla beyaz gömlek satın almalısınız.  

Çizgili gömlek

Çizgili gömlek, sade ve zarif bir görünümün anahtarıdır. Bu gömleklerin çizgileri farklı renk ve stilde olabiliyor. Çizgili gömlekler neredeyse her parça ile tamamlanabilir. Örneğin, siyah bir keten pantolon veya kumaş pantolon ile çizgili gömleğin uyumu mükemmeldir. Bu gömleği çizgili kumaş pantolon ile de kombinleyebilirsiniz. 

Oxford gömlek

Oxford gömlek hem resmi hem gündelik giyimlerinize eşlik edebilir. Karakteristik özelliği düğmeli yakasıdır. Kumaşı biraz daha kalın olabilmektedir. Çok yönlülüğü ile bilinmektedir. Takım elbiselerin altına giyilebilir. Bununla beraber kumaş pantolon veya keten pantolon ile uyum sağlayabilir. En iyi renk koordinasyonunu sağlamak için beyaz, koyu mavi ve açık mavi oxford gömlekleri tercih edebilirsiniz. 

Açık mavi gömlek

Açık mavi gömlekler de her duruma ve stile uyum sağlayabilir. Beyaz gömleklere göre biraz daha az resmidir. Açık mavi gömlekler haki, kahverengi ve beyaz takımlarla iyi gidebilir. Aynı zamanda lacivert bir pantolonla açık mavi gömleklerinizi kombinleyebilirsiniz. 

Keten gömlek

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda gömlek vardır. Keten gömlek, her mevsim rahat hissetmenizi sağlayabilir. Örneğin, yazın sandalet ve keten bir şort ile kombinlenebilir. Kış aylarında ise keten gömleğin üzerine spor bir ceket giyebilirsiniz. Bu sayede tarzınıza renk katabilirsiniz. 

Non iron gömlek

Non iron gömlek, her gardıropta bulunması gereken ürünlerden biridir. Ütü gerektirmeyen gömlekler, seyahatte ve yoğun günlerde en önemli kurtarıcınız olabilir. Böylece en önemli davetlerinize bile hızlı bir şekilde hazırlanabilirsiniz ve şık bir görünüm kazanabilirsiniz. 

Gömleklerinizin Bakımını Nasıl Yapmalısınız?

Gömlek, düzenli olarak bakım gerektirebilir. Peki, gömleklerinizin bakımını nasıl yapmalısınız? 

  • Gardırobunuzda yedek gömlekler bulundurmalısınız. Bir gömleği haftada birden fazla kez giymemelisiniz. Gömleklerin yaka ve manşet kısımlarında aşınmalar başlamışsa yeni gömlek satın alma zamanınız gelmiştir. 
  • Gömleklerinizi yüksek sıcaklıklarda yıkamamalısınız. Yüksek sıcaklık, gömleklerinizin aşınmasına ve sonunda yırtılmasına neden olabilir. 
  • Kıyafetlerinize zarar verebilecek deterjanlardan kaçınmalısınız. Pamuklu ve non iron gömleklere yatırım yapmalısınız. Bu sayede hem zamandan hem maliyetten tasarruf edebilirsiniz. 
  • Kuru temizleme yapmamalısınız. Bu, gömleğinizin uzun ömürlü olmasını sağlayabilir. Ayrıca gömleklerinizi yıkadıktan hemen sonra asmalısınız. Gömleklerinizi hafif nemli bir şekilde ütülemelisiniz. Böylece kumaş yüzeyden yıpranmaz. 
  • Terlemeyi önleyen kişisel bakım ürünleri kullanmalısınız. Çünkü ter, gömleğin aşınmasına neden olabilir.
  • Gardırobunuzda her zaman mavi, açık pembe, lila ve beyaz renk gömlekler bulundurmalısınız. Aynı zamanda çizgili ve desenli gömlekler de şıklığınızı arttırabilir. 
  • Vücudunuza tam oturmayan ve rahat hareket etmenizi sağlamayan gömleklerden uzak durmalısınız. Pamuklu kumaş her zaman cildinizin rahat etmesini sağlar.