YENİ ÜYELERE ÖZEL 10%İNDİRİM PASAHAN10
TÜM ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO
YENİ ÜYELERE ÖZEL 10%İNDİRİM PASAHAN10
Keten Gömlek Nedir?

Keten Gömlek Nedir?

Keten kumaş yapısı ve özellikleri gereği herkesin sıkça tercih ettiği kumaşlardan bir tanesidir. Özellikle erkek gömleklerinde keten kumaşlar çok ilgi görür. Keten kumaşların bu kadar sevilmesinin sebepleri ise oldukça dayanıklı olması ve nemi çok kolay emiyor olmasıdır. Ayrıca diğer bütün pamuklu kumaşlar ile aynı standartlarda yıkanabilir. Paşahan.com ayrıcalığı ile dilediğiniz keten gömlek modellerine anında sahip olabilirsiniz! Artık siz de her bütçeye uygun, kendi özel üretimimiz olan erkek keten gömleklerimiz ile tarzınızı yakalayabilir ve size en uygun olan keten kumaşlı gömlek modellerimizi anında satın alabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda “Keten kumaş nedir?”, “Keten kumaş nasıl anlaşılır?”, “Keten kumaş kırışır mı?”, “Keten gömlek nedir?” ve “Keten kumaş esner mi?” gibi merak ettiğiniz soruları cevaplandırdık. Detaylı bilgi için yazımızın devamını okuyabilirsiniz!

Keten Kumaş Nedir?

Özellikle yaz aylarında sıkça tercih edilen keten kumaşlı gömleklerin hava geçirgenliği yüksektir ve serin tutar. Ayrıca doğal bir kumaş türü olmasıyla da tercih edilirliği artar. Pamuk ile birleştiği zaman kırışıklık oranı azalır ve daha kolay ütülenebilir. Liflerden oluşan bir kumaş çeşididir ve doğal elyaf olarak da adlandırılabilir. Pamuklu kumaşlara göre dayanıklılığı çok daha yüksektir. Nem çekme özelliği fazla olduğu için yaz aylarında daha sık tercih edilir. Bu sayede terleme yapmaz ve cildin oksijen ile temas edebilmesini sağlar. Erkekler için yazlık keten gömlekler her zaman vazgeçilmez olmuştur...

Keten Kumaş Nasıl Anlaşılır?

Lifli dokusu sayesinde pamuklu kumaşlar arasından ayrıt edilmesi çok daha kolaydır. Yırtılması, kırılması ya da aşınması çok daha zordur. Kumaşa baktığınız zaman aralıklı bir yapı, dokunduğunuz zaman ise lifli bir yapı ile karşılaşıyorsanız keten kumaş olduğunu anlayabilirsiniz. Bunun dışında gömleklerin iç kısmındaki etiketlerden kumaşın içeriğini de inceleyebilirsiniz.

Keten Kumaş Kırışır mı?

Keten kumaşlar pamuk ile karıştırıldıkları zaman kırışıklık oranı azalır. Ayrıca pamuk karışımlı keten kumaşlar çok daha kolay ütülenir. Kırılması ve yırtılması çok zor olduğu için %100 keten kumaşlar pamuklu kumaşlara nazaran daha kolay kırışabilir.

Keten Kumaş Esner mi?

Keten pek esnek bir kumaş değildir. Fazlasıyla dayanıklı ve sağlam bir kumaş olduğu için giydikçe esneme yapabilmesi de mümkün değildir. Fakat bu sebepler ile toz çekmez ya da kendini bırakmaz. Keten kumaşlar dayanıklı yapıları sayesinde uzun süre boyunca kullanılabilir. Kolay kolay yıpranmaz.

Keten Gömlek Özellikleri Nelerdir?

Keten kumaştan üretilen bütün gömleklere keten gömlek denir. Keten gömlekler yukarıda saymış olduğumuz bütün özelliklere sahiptir.  Keten gömlekler lifli yapıları sayesinde terleme yapmaz ve bu sebeple genellikle yazın kullanılır. Keten gömlekler aralıklı yapıları sayesinde nefes alan gömleklerdir ve terleme yapmaz, nem emilimi sağlar. Her dönemin modası olan yazlık keten gömlekler, bütün model ve renkleri ile şimdi kapınıza kadar geliyor... Paşahan’ın kendi özel üretimi olan keten gömlek modelleri arasından siz de tarzınıza en uygun olanı seçebilirsiniz. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan keten gömlek modellerimizi incelediniz mi? Her bütçeye ve her tarza uygun erkek gömlek modellerimiz sayesinde siz de dilediğiniz gibi alışveriş yapabilir, tarzınızı oluşturabilirsiniz. Modası asla geçmeyen erkek keten gömleklerimize hemen göz gezdirmek ve alışveriş yapmaya başlamak için buraya tıklayın! Siz de Paşahan.com kalitesi ve farkı ile erkek gömlek modasını yakından takip edin...