YENİ ÜYELERE ÖZEL 10%İNDİRİM PASAHAN10
TÜM ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO
YENİ ÜYELERE ÖZEL 10%İNDİRİM PASAHAN10
Oxford Gömlek Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Oxford Gömlek Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Zengin tarihi ve yüzyıllık evrimi ile oxford gömlek, zamansız stilin ve pratikliğin sembolü haline gelmeyi başarmıştır. Adını yapıldığı kumaştan alan bu gömlek, dünya çapında erkeklerin vazgeçilmez parçası haline gelmiştir. 

Elbette erkek modasında birçok gömlek modelleri vardır. Çünkü birçok farklı desen, stil, yaka ve malzeme vardır. Paşahan birçok gömlek modeli ile zamansız stile yatırım yapmanıza olanak tanır. Peki, oxford gömlek nedir? Özellikleri nelerdir? İşte, oxford gömleği hakkında bilmeniz gereken detayları inceleyelim!

Oxford Gömlek Nedir?

Oxford gömlek adını İskoçya’da üretilen kumaştan almıştır. Bu gömlek, diğer kumaş türlerine göre daha ağırdır, kalın bir dokuya sahiptir ve daha dayanıklıdır. Zamansız gömlek modasında dayanıklı kumaşlara yer vermelisiniz. Oxford gömlek de bunlardan bir tanesidir. 

Ayrıca oxford gömleği iki farklı renkteki iplikle dokunabilir. Böylece iki farklı görünüme sahip olabilir. Ancak aynı iplikle dokunan gömlek kumaşları da oldukça popülerdir. Bu gömlekler, her türlü duruma ve etkinliğe uyum sağlamanıza yardımcı olmaktadır. 

Oxford Gömlek Özellikleri Nelerdir?

Oxford gömleğin birçok özelliği bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Lekeye ve suya karşı dayanıklıdır. 
  • Sıkı bir örgü dokuması vardır.
  • İnce ve şık görünümü ile dikkat çeker.
  • Hem resmi hem gündelik kullanıma uygundur.
  • Pamuk ve keten gibi kumaşlardan yapılır. 
  • Özel dikim teknikleri bulunmaktadır. 
  • Çok yönlü ve zamansız bir görünüm sunar. 
  • Özel biri kesime sahiptir. 
  • Birçok farklı modeli vardır. 

Oxford Gömlek Nerede Giyilir? 

Oxford gömlek dayanıklı kumaşı ve şıklığı ile her kıyafetinize uyum sağlar. Örneğin, düğün gibi davetlerde oxford gömleği takım elbise ile kombinleyebilirsiniz. Gündelik yerler için de bu gömleği keten pantolon ile kombinlemeniz mümkündür. Dolayısıyla iş toplantıları, aile etkinlikleri ve arkadaş buluşmaları için uygundur. 

İş için oxford gömleği seçmek isterseniz, ofisinizin kıyafet kurallarına uygun bir seçenek olacaktır. Oxford gömleği her giyim tarzına uydurmak mümkündür. 

Oxford Gömlek Modelleri ile Kombin Önerileri

Oxford gömlek modelleri ile kombin yapmak çok pratiktir. Resmi bir yere veya özel bir davete gidiyorsanız, lacivert bir takım elbise ile mavi oxford gömlek tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda beyaz bir oxford gömlek ile siyah takım elbise de uyumlu bir seçim olabilmektedir. Daha az resmi ortamlar için kombininize çeşitli aksesuarlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, saat ve kolye gibi detaylar stilinize renk katabilir. 

Sevdiklerinizle bir etkinliğe gidecekseniz oxford gömleği nötr renk pantolon ve spor bir ceketle kombinleyebilirsiniz. Yaz ayındaysanız cekete gerek kalmayabilir. Bunun yerine kolunuza bileklik veya saat takabilirsiniz. Oxford gömleğinizin kalitesini öne çıkarmak için özel dikimli pantolonları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bazı şort modelleri de oxford gömlek ile uyum sağlayabilir.

Oxford Gömlek Nasıl Yıkanmalıdır?

Oxford gömleği yıkarken dikkatli olmalısınız. Örneğin, bu gömlek modellerini yıkarken bakım etiketine bakarak işe başlamalısınız. 30 derecede en düşük devirde gömleklerinizi yıkamanız gerektiğini unutmamalısınız. Gömleklerinizde leke varsa ön işlemden geçirmelisiniz. Ayrıca gömlek yakalarının iç kısımları kiri ve lekeyi hapsedebilir. Bu sebeple yaka kısımlarını her zaman ön işlemden geçirmeye özen göstermelisiniz. 

Koltuk altı bölgelerinde deodorant izleri bulanabilir. Bu izlerin olup olmadığını dikkatli bir şekilde kontrol etmelisiniz. Lekeler için yumuşak fırçalama yöntemi uygulayabilirsiniz. Gömlekleri hassas programda yıkamaya çalışmalısınız. Gömlekler çoğu zaman soğuk ya da ılık su ile yıkanmalıdır. 

Kurutma için de yine bakım etiketi yönergelerine uymalısınız. Bir gömleği kurutmanın en güvenli yolu, gömlek makineden çıkınca sallamalısınız ve doğrudan açık havaya asmalısınız. Non iron gömlek modelleri için ütü gerekmiyor. Ancak ütü gerektiren gömlekler için de bakım talimatlarına uymanız gerektiğini unutmamalısınız. Ayrıca gömleklerinizi hafif nemliyken ütülemelisiniz. Bu sayede gömlekleriniz daha canlı görünecektir ve kalitesini kaybetmeyecektir. 

Bakım etiketlerinde “kuru temizleme yapınız” ibaresi olmadığı sürece kuru temizleme yapmamalısınız. Öte yandan, gömleklerinizi elde yıkamak da mümkündür. Fakat yine yıkama yönergelerine uymanız doğru olacaktır.